Meditation i Stress Coaching og Terapi

Godt nytår og velkommen til.

Har du nogle nytårsfortsæt for 2021? måske skulle det være at begynde at mediterer eller praktiserer mindfulness.

Meditation er en meget vigtig del af at komme af med stress. Derfor er det også noget af det jeg lærer mine klienter i Stress Coaching forløb. Jeg arbejder ud fra en 12 trins model til et stress frit liv, som er baseret på mindfulness.

Jeg bruger det dog også i mine Terapi forløb, fordi meditation øger vores velværd, glæde, nære relationer og gør os i stand til at håndteres vores følelser og mærke os selv.

Meditation handler ikke om at vi skal stoppe vores tanker, det handler mere at komme fra en “gøren” til en “væren” tilstand – ja faktisk om at gøre ingen ting. Når vi bare sidder med vores tanker, følelser eller fysiskse symptomer, på en venlig og nysgerrig måde og bare giver dem plads, uden at forholde os til dem, så vil du opdage at de opløser sig og at der bag alle tanker, følelser og fornemmelser altid er sted med ro.

Måske synes du, det lyder lidt mystisk og svært. men ALLE kan lære at meditere. Jeg plejer at opfordre mine klienter til, at bruge Youtube hvor der ligger rigtig mange gratis guidede meditationer.

Der er lige nu en serie på Netflix om netop meditation, hvor man lære om meditation, men man lærer også forskellige metoder til at meditere – den hedder Head Space og er virkelig værd at se hvis man gerne vil i gang med meditation og mindfulness.

Ifl. Både amerikanske og danske studier ændrer hjernen sig når vi mediterer dagligt. Og faktisk er 12 min hver dag nok til at skabe alle de positive forandringer i hjernen. Forskningen viser at meditation er utrolig effektivt ved stress, angst, depression og fysiske smerter.

Meditation forbedrer også vores hukommelse og koncentrationsevne.

Meditation hjælper også på fysiske sygdomme, ved at sænke hjerterytmen og blodtrykket og fjerne effektivt stresshormonet kortisol for vores krop, hvilket giver et bedre kredsløb og forebygger sygdom.

Så hvorfor ikke begynde at meditere? alle kan lærer det og det er slet ikke spor svært

Hvis du har lyst til at læse mere om hvordan jeg arbejder og hvordan jeg kan hjælpe dig, så læs mere på min hjemmeside www.raabomindbody.dk eller kontakt mig for en afklarende samtale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *