Relationer og hvorfor vi bøvler med dem

Relationer er det noget af det vigtigste for os mennesker, vi er sociale mennesker som har brug for at være en del af en flok. Vi har brug for at være en del af et fælleskab, hvor vi føler samhørighed, hvor vi føler os set, hørt og mødt for dem vi er og hvor vi kan være trygge.

Samhørighed, relationer og fælleskab, ligger helt nede i vores urinstinkter og har med vores overlevelse at gøre. Hvis vi er alene, (tror vi) så dør vi simpelthen.

Men hvorfor er det så, at det også er i vores relationer vi oftest møder de største udfordringer?

En del af forklaringen findes faktisk i overstående, fordi fælleskab og samhørighed er så vigtigt for os, så er vi også rædselsslagen for at miste den. Vi kan være bange for at blive forladt af dem vi elsker, miste dem vi elsker, være alene, blive udstødt af vores fælleskaber, hvis vi ikke gør de rigtige ting, siger de rigtige ting og er på denne her bestemte måde som fællesskabet kræver.

Det er måske ikke noget du går og tænker over i hverdagen eller mærker, men fordi fælleskab og samhørighed er så vigtige for os mennesker og så farlige at miste, så handler og agerer vi ofte i frygt. Når vi handler fra frygt, får vi svært ved at mærke os selv, vi kan bliver egoistiske, jaloux, styrende, indelukkede, afvisende, pleaserer, vrede, kede af det, skabe drama, usikre på os selv osv.  alt sammen noget som udfordrer vores relationer og får os til at frygte at miste dem endnu mere.

Jeg møder mange klienter i terapien, som har udfordringer i deres relationer.

Det kan være du oplever mange skænderier med din partner, konflikter med dine børn, drama i venindeflokken, problemer med kollegaerne, anstreng forhold i familien, bliver i dårlige forhold, ikke får sagt fra osv. nævn selv endnu flere.

Sådan behøver det ikke at være og det bedste af det hele er, at vi slet ikke behøver at ændre på alle de andre og tage konflikterne op, alt vi skal gøre, er at arbejde med os selv, vores grundfrygt og vores gamle reaktionsmønstre, så vil vi opleve at vores relationer ændre sig, mennesker omkring os ændre sig og vores liv og det vi virkelig ønsker os – samhørighed og fælleskab bliver så meget lettere.

Jeg har selv bøvlet rigtig meget med mine relationer pga. min frygt for at miste og være alene. Jeg var usikker på mig selv: Er jeg nu go nok, er jeg værd at elske, bliver jeg forladt. Disse frygttanker gjorde at jeg blev kontrollerende, jaloux, blev for længe i dårlige relationer, skabte drama ex. ex. Jeg har arbejdet rigtig meget med mine relationer i terapien og gennem min uddannelse til Coach og Terapeut.

Derfor står jeg nu et sted hvor jeg har de mennesker i mit liv som giver mig energi og løfter mig, står stærkt i mig selv og kan sige til og fra på en kærlig måde, og ikke mindst er jeg tryg og tillidsfuld i mine relationer og kommer fra et sted med kærlighed og ikke frygt.

Hvis du har lyst til at arbejde med at forbedre dine relationer – så kontakt mig i dag for en gratis afklarende samtale eller bestil en tid til en terapi.

Tanja Raabo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *