Har du mange bekymrende tanker, grublerier og tankemylder?

Årsager til Stress

Indre og ydre påvirkninger: Der findes lige så mange årsager til stress som der findes mennesker med stress. Når det så er sagt så har den nyeste forskning på området blevet mere og mere interesseret i de indre årsager til stress, hvor man tidligere fokuserede meget på de ydre årsager som kriser, arbejde, familie, sygdom osv. Grunden til dette er, at langt de fleste faktisk ikke bliver stresset af ydre omstændigheder, men derimod måden de møder, tænker og handler på de ydre omstændigheder.

Det er faktisk ikke farligt at have meget om ørene og travlt på arbejdet, men det der skaber sygdom og stress er bekymringerne for arbejdet, opgaverne, din egen præstation, chefen, kollegaerne, familien, dine børn osv.

Hvad sker der i kroppen når vi bekymre os: Når vi bekymrer os meget, sætter vi en stress respons i gang i kroppen, som om at det vi bekymrer os om allerede er sket. Kroppen kan ikke kende forskel på om det vi tænker faktisk sker eller det bare er tanken, derfor vil den reagere som om alle dine bekymringer er virkelighed lige nu og her og det starter en massiv stressrespons i kroppen men udskillelse af bla. Stress hormonet Kortisol, øget energi til musklerne, hjertebanken og forhøjet blodtryk, sover dårligt mm. Alle disse tilstande vil i længden føre til sygdom og risiko for tidelig død.

Hvad kan du gøre: Udfordringer med vores tanker og bekymringer er, at de er automatiske, dvs. at de skaber sig selv og tænker sig selv helt uden at vi lægger mærker til det.

Derfor er det vigtigste når man skal arbejde med sin stress eller forebygge stress at vi øver os i at blive opmærksom på vores tanker, kunne stoppe dem og tænke noget andet.

Det kræver træning og øvelse ligesom når man skal lære noget nyt.

Hvordan arbejder jeg: I Stressforløb hos mig, arbejder jeg sammen med mine klienter om at lærer at identificere deres tricker tanker, opdage når de bekymrer sig eller grubler, lære at slippe deres bekymringer, vende de negative tanker og skabe ro i hovedet og kroppen.

Vi arbejder bla. På dette gennem forskellige praktiske øvelser, meditation og mindfulness.

Som Stress coach arbejder jeg udfra den nyeste forskning, viden og metoder på området. Jeg arbejder udfra en 12- trins model og 8 mindfulnessbaseret leveregler til et stressfrit liv (Stress Academy) nu og i fremtiden. Det er en meget effektiv metode som virker, den er udviklet på baggrund af forskning omkring stress. Metoden bygger på mindfulness og kan både behandle og forebygge stress.

Kontakt mig i dag for en gratis afklarende samtale

Læs mere her: http://raabomindbody.dk/index.php/stress-coaching

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *