Er du afladet eller opladet efter ferien?

Passer du på dig selv? Er du vigtig?

Sommeren er for de fleste ved at være slut og hverdagen kalder. Føler du dig fuld af energi og klar til arbejdet igen eller føler du faktisk at du har brug for en extra ferie fra familien før du er klar igen?

I år har jeg virkelig nydt ferien og nærværdet med mine kære i hele 6 uger, og jeg er helt ladet op og klar til at starte op med arbejdet igen. men sådan har det ikke altid været!

Engang føte jeg mig helt flad, afladet, overbrugt og stresset efter en ferie med min familie og mine børn. Jeg havde i 3 uger været serviceorgan, madmor, rengøringsdame, planlægger, Pleaser, konflikløsningsagent, pauseklovn osv. Osv. Der havde slet slet ikke været plads til mig og mine behov og jeg havde slet ikke lyttet. Det resulterede i at jeg var godt og grundig brugt efter sådan en ferie og faktisk bare glædet mig til hverdagen begyndte igen og jeg kunne trække vejret.

Nu har jeg lært at tage mig selv seriøst, prioritere mig selv og lytte til min krop og mine følelser og handle på dem.

Jeg er den vigtigste i mit liv! Ja det sagde jeg faktisk  hvis jeg ikke er opladet, glad og i balance, er jeg heller ikke en særlig go mor, kone osv. Min lunte bliver kort, jeg får mange bekymringer og får rigtig svært ved at have det sjovt og være nærværende.

Derfor har jeg denne sommer haft masser af alene tid, selvforkælelse, hygge med veninderne, meditation, gåture, afslapning i solen med en bog osv. Alt det der gør at jeg føler at mit batteri er fuldt opladet og ikke afladet.

Derudover har jeg lært at sige fra, bede om hjælp og læne mig tilbage imens andre planlægger eller klarer opgaverne.

Er jeg da ikke blevet egoistisk? Jo måske vil nogen mene, men jeg mener at jeg tager ansvar og passer på mig selv så jeg kan være den bedste version af mig selv, så mine børn oplever en mor der er glad og har overskud, min mand har en kone der ikke er sur hele tiden og jeg har overskud til at være nærværende overfor dem jeg elsker.

Var det let at kommer hertil? Nej det har kostet rigtig meget arbejde med mig selv, herunder mine hæmmende overbevisninger om skal, bør og burde, frygten for ikke at være god nok, angsten for hvad andre tænker om mig osv. Men det har været det hele værd.

Hvis du har lyst til at læse mere om mig og hvordan jeg arbejder, kan du tjekke min hjemmeside www.Raabomindbody.dk ud.

Ha`en skøn sensommer

Tanja Raabo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *